VD har ordet


Vi har haft vår första riktiga sommar ute på Årsta Slott och vi kan inte annat än njuta av den härliga omgivningen. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till er gäster som hittills valt att ta del av slottets gastronomiska smakupplevelser och samtidigt hälsa er andra välkomna att förena er med dom under vårt magiska julbord ute vid vårt vackra Årsta Slott.

Vi har haft vår första riktiga sommar ute på Årsta Slott och vi kan inte annat än njuta av den härliga omgivningen. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till er gäster som hittills valt att ta del av Slottets gastronomiska smakupplevelser och samtidigt hälsa er andra välkomna att förena er med dom under vårt magiska Julbord ute vid vårt vackra Årsta Slott.

Julbordet i all ära, men nu stundar först arbetet med att starta upp planuppdragen för Stymningevik, Årsta Slott och Torvalla. Haninge kommun har under sensommaren satt ihop den projektgrupp som ska leda planprogrammet gällande Stymningevik och området kring Årsta Slott.

Det är ett stort arbete som kommer kräva sina utredningar. Vi behöver alla ha tålamod och låta varje del få ta sin tid att utreda. Steg för steg, sten för sten och med ett gemensamt fokus på att få en framtida utveckling att växa ihop med den vackra miljön landskapet bjuder på. Här väntar ett långsiktigt och förtroendefullt arbete som kräver sin varsamma hand.

Parallellt med det så startar även detaljplansprogrammet igång gällande Torvalla. Här ligger vi alltså ett steg längre fram än ute vid Årsta Slott. Ett spännande och mycket prestigefyllt projekt som vi tillsammans med kommunen alltså står redo att genomföra.

Visionen innebär att Torvalla blir ett välkomnande och livfullt evenemangs- och sportområde med närhet till skolor, kultur och umgänge. Allt paketerat i en urbaniserad stadsdel fyllt med liv. Vägen dit är inte spikrak utan den har sina utmaningar och det är dessa vi tillsammans med kommunen ska ta oss igenom med stundande detaljplan.

Vi har under det senaste året haft ett 30-tal möten med andra byggentreprenörer och har nu en tydlig bild av vilken profil vi vill ha på våra kommande partners när det gäller just utvecklingen och genomförandet av Torvalla. Vi har i ett första läge valt att gå vidare med den eller dom som vi känt stämmer mest överens med vad vi känner är det bästa för genomförandet av Torvalla tillsammans med oss.

Torvalla är inte bara en utmaning vad det gäller dess utveckling utan är även starten för att ta sats mot att bidra till att Haninge kommuns ambition om att bli Sveriges bästa idrottskommun, vilket också finns med i vårt tänk och upplägg vad det gäller just utformningen och innehåll för hela Torvallaområdet. Spännande!

Det är ett inspirerande och utmanande projekt som stimulerar och kräver dess engagemang och genomförandekraft. Vilket vi står redo och rustade för.

Jag har sagt och skrivit om det tidigare men det tål att skrivas igen.

Det är stora utvecklingsplaner, som givetvis kommer bidra till att öka Haninges attraktivitet och visar tydligt på en kommun som vill ligga i framkant och som i och med dessa satsningar kan erbjuda oss och kommande invånare såväl urbant stadsliv som tillgång till natur och skärgård. Är inte det livskvalitet, så säg... 

All the best,

 

Thony Andersson

CEO, Fopha Invest AB

 

thony@fophainvest.com

Kontakta oss


Vare sig du representerar en kommun, är markägare eller bara känner att det här är en miljö som du vill vara med att utveckla eller bara vill bo i och kring så är du välkommen att höra av dig till oss.

info@fophainvest.com