VD har ordet


Det känns jättekul att vi nu (äntligen) kan ta nästa steg i planerna med att utveckla området kring Årsta. 

Det känns som en milstolpe i projektet och ett stort förtroende som vi ska förvalta, och det känns bra att kunna göra det tillsammans med andra som har verksamheter i området.

Vi vill alla utveckla området långsiktigt och med varsam hand. Det handlar om att utveckla både kultur, miljö och inte minst göra det mer tillgängligt och attraktivt, så att det blir den plats och rekreationsområde som vi alla ser framför oss.

Och det oavsett om du vill njuta av framtida spa och hotell med allt vad de har att erbjuda eller om du själv vill ta del av alla de sport-, spel- och lekaktiviteter som Årsta Slott kommer att kunna erbjuda. Här finns det många idéer jag gärna återkommer till.

Beslutet som togs vid senaste KS-mötet innebär att vi nu går in i ett mer konkret samarbete med kommunen och vi tror att vi kan lägga fram ett första skissförslag redan till sommaren.

Särskilt roligt är det att även Haninge golfklubb och Haningestrand golfklubb väljer att delta kommande planprojekt med sin mark och kunskap i utvecklingsprojektet.

Vi har sedan tidigare ett samarbete med Lars Fröstad som både är markägare och något av en nestor inom Haninges lokala näringsliv, liksom områdets andra stora markägare Rolf Carlsson, som även han är mycket positiv till de planer vi har för och i kring Årsta Slott. Vilket innebär att vi nu kan lyfta in fler tankar och idéer som gynnar både befintlig verksamhet och nya besökare. Nästa steg är att vi tillsammans sätter oss vid ritbordet.

Den här satsningen kommer givetvis även bidra till att öka Haninges attraktivitet och visar tydligt på en kommun som satsar på att erbjuda såväl urbant stadsliv som tillgång till natur och skärgård.

All the best,

 

Thony Andersson

CEO, Fopha Invest AB

 

thony@fophainvest.com

Kontakta oss


Vare sig du representerar en kommun, är markägare eller bara känner att det här är en miljö som du vill vara med att utveckla eller bara vill bo i och kring så är du välkommen att höra av dig till oss.

info@fophainvest.com